Vardag

Dressyrtävling LA:3 och fortutbildning för Traudi Björling.

Hej.

Jag har startat mitt höstlov på bästa tänkbara sätt, dvs. ute på äventyr med Duffy och Viktor. Min kropp har som sagt inte varit på topp, så efter mycket velande så bestämde vi att bara Viktor skulle rida igenom Duffy i lördags. Ridningen gick superbra och jag är så tacksam över att få Viktors proffshjälp och coaching inför en tävling. Jag satt och tittade och vilade min kropp så gott det gick. Jag var väldigt nervös, men jag brukar alltid bli nervös dagen innan jag ska prestera på olika sätt. Jag tycker det är så mysigt när jag och Viktor fixar med alla tävlingsförberedelser dagen innan tävling. Vi var i stallet ganska sent och blev väl klara runt kl 21.

Gårdagen startade redan kl 05.30 och då var det dags att gå upp och åka till stallet. Vi lastade Duffy och packade in all utrustning vi skulle ha med oss. Det blir mycket packning när vi är två som ska tävla. Sadelskåpet i transporten är guld värt! Jag var inte så pigg, ska jag villigt erkänna men jag fick mer energi under dagens gång. Viktor red Duffy i förklassen och hans ritt resulterade i en fin tredje placering i LA:3. Duffy var väldigt spänd på banan, då hörnen i ridhuset var lite hemska tyckte hon. Ändå gjorde hon ett snyggt ärovarv för andra gången i sitt liv!

Efter några timmars väntan så var startade jag lagklassen som Spekeröds första ryttare. Duffy och jag red vår bästa framridning hittills. Min kropp kändes hyfsat pigg och jag kände verkligen att jag kunde rida ordentligt utan att begränsas av massa smärta. Duffy var lite på och jag måste träna på hur jag hanterar det, jag får inte spänna mig. Tävlingen gick bra, jag är väldigt nöjd och skrapade ihop 62,571%. Då jag de två senaste tävlingarna har fattat fel galopp så var målet att jag skulle fatta rätt galopp. Rätt galopp blev det även om jag kunde gjort fattningen mycket bättre då Duffy gjorde ett lufthopp i språnget (kan själv, tänkte Duffy). Det var en super rolig dag tillsammans med mina föräldrar, Viktor och alla andra i laget.

Idag har det varit en tidig morgon då Viktor och Duffy skulle vara ett ekipage som skulle rida för Traudi. Traudi gav många bra tips och övningar som jag tar med mig och kommer träna på. Det var så lärorikt att se alla ryttare rida och efter denna dag är min träningsmotivation på topp. Viktor red Duffy super och hon skötte sig så bra, som Viktor sa ”Duffy älskar att visa upp sig”. Det gör hon verkligen och Duffy ger alltid det där lilla extra på tävling eller när vi är ute på andra platser. Fick höra många fina ord om min finaste prinsessa och hon är helt fantastiskt. Viktor tyckte vi kunde klona henne och jag kan inte annat en att hålla med. Det märktes inte att hon tävlat två klasser igår, Duffys visade sin kapacitet även idag. Duffy är bäst! Nu ska hon skrittas ut i några dagar och det är hon så värd efter hennes prestation i helgen.

/Linnéa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s