Vardag

Träning för landslagsledaren i paradressyr.

Hej.

Duffy har nu varit på Strömsholm i snart sex veckor med Viktor. Då jag har haft mycket i skolan och sjukdom i familjen så har det känts okej att lämna bort Duffy i sex veckor. Duffy och Viktor har tränat för duktiga instruktörer och Duffy har utvecklats ännu mer under dessa veckor. Jag har varit här på Strömsholm sen i torsdags och bl.a. kollat på SM i dressyr och bara tagit det lugnt och myst med Duffy. Under perioden då jag inte har varit med Duffy så har det vissa dagar varit väldigt tufft. Jag har verkligen insett hur mycket hon betyder för mig när vi varit ifrån varandra. Jag vet nu hur viktig tiden i stallet är för mig mentalt och det är inte bara ridningen utan också allt som hör där till. Nu till det absolut bästa med att faktiskt Duffy är här i Strömsholm.

Jag har fått möjlighet att träna för Agneta som är landslagsledare i paradressyr. Sist jag var uppe så tränade vi mycket halter och övergångar. Jag fick tipset att korta själva tygeln, för att på så sätt bli stadigare och inte kunna bredda mina händer allt för mycket. Jag rider med ögletyglar vilket innebär att jag har öglor att hålla i och det gör att jag har en jämn tygel som inte glider ur händerna på mig. I nuläget så har jag en kandartygel som man kan korta så att tygeln blir som en brygga. Efter den givande träningen så har jag ridit två pass på egen hand, igår och i förrgår. Jag åkte alltså hem i drygt en och en halv vecka och sen kom jag hit igen. Jag känner mig alltid så ringrostig när jag haft ett ”långt” uppehåll från ridningen, därför fick jag inte en så bra känsla första passet.  Igår tog jag mig verkligen tid att känna efter både vad jag gjorde och vad Duffy gjorde. Det hela slutade med att jag kände mig ganska synkad med henne. Jag var inte lika mesig som jag var första passet och bara det förbättrade ridningen en hel del. I alla fall så hade jag en väldigt bra känsla inför dagens träning för Agneta och det är så himla kul att träna för henne.

Duffy störde sig mycket på insekterna som tyvärr hängde med in i ridhuset. Duffy hatar dessa insekter och blir helt galen och ta i trä så är det den ända gången som hon blir sån. Det hon gör är att hon snurrar runt, frustar och vill helt enkelt ”fly” från insekterna genom att springa från dem eller få bort dem genom att konstra på annat sätt. Jag får lite smått panik när hon gör så eftersom Duffy ibland stänger av helt och jag får ingen kontakt med henne. I samma veva så står Agneta i ridhuset och det är såklart att jag önskade att insekterna skulle försvinna så vi kunde visa upp oss från vår bästa sida. Ett tag höll vi på att ge upp då Duffy blev alldeles för irriterad. Men skam den som ger sig så fortsatte jag när Agneta frågade om vi skulle ge oss för idag. Vi övade skritt- och travövergångar, rakriktning, skänkelvikningar, takt och tempo. Duffy blev riktigt fin till slut och jag fick många bra tips som jag kommer träna vidare på.

/Linnéa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s