Vardag

Bra känsla!

Hej!

Longeringen igår gick väldigt bra. Kul att se Duffys lite mer busiga och glada sida. Det känns också toppen att hon fått gått på lina nu i veckan eftersom vi laddar för tävling på söndag. Jag longerade henne i alla gångarter och över lite travbommar i ca 20-25min. Det blåste en del igår så det gjorde att Duffy fick jobba lite extra och det är alltid kul när vi får till lite varierad träning.

Min kropp känns sådär. Jag har inga förväntningar eller förhoppningar på tävlingen utan jag tävlar för att jag tycker det är kul att komma ut på lite äventyr. Duffy älskar att tävla och visa upp sig så jag vet att hon kommer uppskatta att åka iväg. I vilket fall så red jag idag ett dressyrpass som innehöll en sämre början och ett bättre avslut. Duffy var seg i början och hon var väl inte så samarbetsvillig. Jag har som sagt börjat med att värma upp och även rida senare om behövs mer efter vad Duffy ger mig för signaler. Idag så funkade inte galoppen och övergångarna så bra och därför red jag mycket lösgörande serpentiner och volter i skritt och trav. Det kändes som det släppte för oss idag eftersom vi efter det kunde göra många programdelar och moment som ingår i programmen som vi ska tävla i helgen. Jag tar verkligen med mig en bra känsla från dagen som jag ska jobba för att vi ska få till minst lika bra på tävlingen. Sen så är det viktigaste att jag själv känner att jag har gjort mitt bästa både nu innan tävlingen och sen på tävlingen, då kommer jag vara nöjd oavsett vad procenten blir.

Efter ett bra pass så är det ju extra uppskattat när jag ser att även Duffy ser trött men nöjd ut. Jag hoppas kunna rida lite kortare pass när jag rider på banan för att hon ska vara lösgjord och motiverad till helgen.  Samtidigt som jag vill försöka att göra av med så lite energi som möjligt för att min kropp ska få så bra förutsättningar som möjligt att kunna prestera i helgen.

/Linnéa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s