Vardag

Skritt och trav börjar bli vår grej.

Efter en vilodag i måndags så red jag ut Duffy igår. Duffy var så himla pigg och energifylld dvs. totala motsatsen till vad min kropp var. I alla fall så travade vi en del och Duffy fick länga ut stegen ordentligt både i backar och på grusvägar. Hon känns så mycket större i sin ökade trav och Duffy älskar när jag är lite modig ute. 😉 Dock var hon inte alls trött efter ritten utan Duffy blev snarare ännu mer motiverad av att få jobba ute. Älskade häst.

Idag så bestämde jag mig för att rida dressyr i ridhuset. Jag ville skritta mycket och fokusera på att utnyttja Duffys energi på bästa sätt. I helgen tävlar vi mina gradprogram i paradressyr, vilket innebär att vi ändrar vårt upplägg jämfört med tidigare. Jag rider alltid med fokus på skritt och trav i och med att det är det som vi ska bli bäst på. Åtta meters volt i skritt är ett moment som jag jobbat på sen SM då jag märkte att Duffy ofta får en ojämn bjudning i volten. Det har verkligen gett resultat och jag hoppas såklart att vi sätter de momenten bättre än sist. Idag gjorde hon superfina övergångar och hade en bra och stadig form. Jag tror också att jag blivit bättre på att utnyttja hennes energi i skrittarbetet framförallt. Istället för att som jag gjorde innan galoppera ur energin, så kan jag använda energin där den behövs. Duffy har förstått att skritten inte innebär ”vila” och det gör att hon börjar arbeta mer och mer själv även i skritten, vilket är riktigt kul och motiverande. Jag har verkligen som mål att förbättra åtta meters volterna då det är ett moment som jag vet att vi kan utveckla och jobba på. Det om någonting ger mig motivation till att vara petig och ännu mer noggrann i ridningen.

Det svåra i volterna är att hålla ett jämnt skrittempo samtidigt som volten ska vara rund och Duffy ska vara stadig i formen. Jag försöker inverka mer och mer, speciellt i höger varv där Duffy gärna står emot lite mer. Idag tog jag lite galopp i mitten av passet just för att kunna utnyttja flåset som vi fått upp efter galopparbetet.  I galoppen så övar jag så gott det går med att samla henne och jag försöker hålla ett flow där jag som jag skrivit tidigare övergår till förvänd galopp direkt efter den rättvända. I och med att galopp-trav övergångar är min svaga punkt pga. min balans så funkar det bättre att jag gör så då fokus inte ska ligga på galoppen, utan jag galopperar mer för Duffys skull än för min egen. Sammanfattningsvis så var vi både supernöjda efter dagens pass och Duffy hade 100% fokus på mig vilket gör att jag känner en sån lycka. Den känslan är obeskrivlig och det är då som jag gör allt för att tänka bort smärtan i kroppen och njuta Duffy arbetsvilja.

/Linnéa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s