Vardag

Summering av tävlingsåret med Duffy och mitt liv som högskolestudent.

Hej på er!

Jag tänkte jag skulle summera min tävlingssäsong med Duffy 2018. Förmodligen kommer vi inte att tävla mer i år, men man vet ju aldrig. 😉 Jag har skrivit här på bloggen om i stort sätt alla tävlingar som vi genomfört ihop i år. Senaste tävlingen har jag tyvärr inte skrivit om men jag skulle säga att det var ett väldigt bra sätt att avsluta säsongen på. I mitten av oktober så åkte jag, Duffy och pappa till Munkedals Ridklubb där jag startade en LB:1. Förutsättningarna kände jag inte var de bästa, t.ex. så fick jag en tidig starttid och kroppen kändes inte helt på topp.

I vilket fall så red jag fram och kände att jag inte riktigt hade den framåtbjudningen som jag hade önskat. Jag är van vid att ha över 20x60m att rida på, men det var en erfarenhet i sig. Väl inne på banan så gjorde vi det bra, dock blev Duffy lite spänd i ett av hörnen. Efteråt så tyckte jag att jag kunde ridit fortare i mellantraven och mellangaloppen, något som vi tränar mycket på. Iallafall fick jag en glad överraskning över att sätta nytt personbästa i LB:1 med drygt 67%. När mitt resultat kom upp så låg jag tvåa en lång stund. Jag har aldrig varit så nervös efter en tävling som jag var då. Det berodde mycket på att jag inte hade förväntat mig så fina procent. Jag började räkna ner antalet ryttare och ca 1,5h senare så slutade det med att jag blev placerad fyra.

Tänk att jag som pararyttare blev placerad i en lokal dressyrtävling med totalt 18 startande. Det roligaste är att jag vet att vi kan ännu bättre och jag ser så mycket framemot våren, då jag är desto mer sugen på att komma ut på tävlingsbanorna igen.

Summeringen av årets tävlingssäsong har definitivt sina höjdpunkter. Såklart var denna tävlingen en av dem och även SM och paratävlingen på Norra Älvsborgs ryttarförening. Jag satte ett litet mål efter tävlingen i Lilla Edet att jag ville bli placerad i just LB och det målet uppfyllde vi redan i år.

Här kan ni läsa mina tankar om de andra höjdpunkterna:

SM

Norra Älvsborgs ryttarförening

I nuläget så tränar jag och Duffy på så gott det går. Ridhuset är ovärderligt såhär års men vi försöker ändå träna ute i paddocken och rida i skogen när vädret är bra nog. Duffy har en vanlig vecka en vilodag och resten av dagarna så rider jag. Longering är något som jag gjorde en del förut, men det är något som Duffy inte tycker är särskilt kul så jag försöker undvika det. Nu när jag har körkort så har jag fler möjligheter att passa på att vara i stallet när jag vill, vilket är hur skönt och lyxigt som helst.

Livet som högskolestudent har än så länge funkat bra. Det var en period innan tentorna som jag pluggade lite för mycket, men nu har jag återhämtat mig. Jag är nöjd över hur jag har presterat så här långt och jag är stolt över att jag fixar att både plugga och rida. Om vi skulle blicka framåt så kommer jag förmodligen även att arbeta som vikarie på förskola några gånger i månaden vilket känns superkul. Jag saknar att jobba eftersom jag i våras läste sista terminen på gymnasiet och jobbade ca en gång i veckan. Annars är risken att jag plugga för mycket så att jag känner att det inte blir något roligt av det. MEN, det jag kanske längtar allra mest till är att få reda på vad jag ska läsa till våren… Jag har sökt till två olika program på Göteborgs universitet och jag trodde inte att jag faktiskt skulle veta vad jag vill plugga, men det tror jag att jag vet nu. Jag kommer skriva ett inlägg kring jul när jag vet vad jag har kommit in på om mina tankar om min framtid, så jag hoppas ni ser framemot det.

/Linnéa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s