Vardag

Hur kom det sig att jag började rida?

Jag tänker ofta på hur mitt liv skiljer sig från många andras. I bloggen så vill jag skriva om hur olika situationer i min vardag påverkar mitt liv. Till att börja med så har jag haft min sjukdom hela mitt liv och jag är på många sätt ganska ensam om att satsa på paradressyr utifrån de förutsättningarna.

Jag började rida när jag var tre år gammal eftersom ridning var en bra fysisk aktivitet där jag kunde träna upp min balans. I flera år så satt jag mest bara på hästryggen men ju äldre jag blev desto mer blev ridningen ett stort intresse. Jag red en gång i veckan i många års tid på ridskola där jag lärde mig mycket grundläggande kunskaper. Då hade jag ingen tanke på att jag någon gång skulle tävla i paradressyr, utan jag red för att träna upp min balans och för att jag tyckte om hästar. Jag red på ridskola tills jag var femton år och under dessa år så har jag varit på flertalet ridläger, ridit både dressyr och hoppning. Det var först när en händelse inträffade som bidrog till en stor förändring för mig som ryttare.

På ridskolans terminsavslutning när jag var femton år som jag fick reda på att jag inte längre skulle få rida i samma grupp som mina jämnåriga kompisar. Jag hade ridit tillsammans med tjejer i min ålder i några terminer, vilket gjorde att jag hade väldigt kul varje vecka. När jag inte fick rida med mina kompisar för att jag inte var tillräckligt ”bra” ryttare så tog det otroligt hårt på mig. Jag blev väldigt ledsen och jag minns att mina föräldrar försökte prata med ridläraren och förklara situationen, men det hjälpte inte. Där och då var det nära att jag slutade rida.

Under den här tiden så hade jag följt med en kompis som hade en medryttarhäst. Jag tyckte det var väldigt kul att få vara i stallet och göra allt det där pysslet runt om, vilket jag aldrig hade gjort i samma utsträckning på ridskolan. Min kompis kunde rida utan samma krav som på ridskola något som jag en någon gång också hoppades att få göra.

Jag började kolla på hästnet om personer som sökte medryttare till sina hästar och jag gjorde det ett tag innan jag berättade för mina föräldrar. Men efter ett tag så tyckte även mina föräldrar att jag skulle testa att skriva en annons om att jag ville bli medryttare. Jag fick svar snabbt från en tjej som ville ha hjälp med sin ponny och det var det bästa som kunde hända.

Ni vet var jag är idag, men jag tänkte jag skulle berätta om vägen dit i flera delar. Hoppas ni ser framemot nästa del!

/Linnéa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s