Vardag

Nytt upplägg för mig och Duffy!

Godkväll!

Jag har tänkt mycket på hur jag och Duffy ska få så många ridpass med så bra kvalité som möjligt. Nu under vintern så har ju Duffy mer energi och jag har ofta mindre energi, vilket gör att vi inte alltid tajmar det så bra.

Mitt mål är att försöka rida så mycket som möjligt i enbart skritt och trav eftersom det är de gångarterna som ingår i mina paraprogram. Men eftersom Duffy har mycket energi så har jag sen några veckor tillbaka försökt rida ett eller två pass i veckan där Duffy får ur sig all den energin. Då brukar jag låta henne galoppera mycket och inte göra så mycket övergångar. På så sätt har jag märkt att hon blir mer mjuk och avslappnad och det gör att jag kan ha pass där jag bara rider i skritt och i trav utan att hon är för spänd. Det är en stor fördel för mig att inte rida i alla gångarter alltid i ridhuset, eftersom jag kan anpassa ridningen mer utifrån vad min kropp fysiskt klarar av.

Jag har börjat skritta Duffy mycket mer än vad jag har gjort innan. I början så hade Duffy svårt att fokusera i skritten men nu kan jag ställa desto högre krav. Jag brukar rida mycket snäva ridvägar då det är mycket sånt i mina program. Som jag har skrivit innan så är vänster skänkelvikning och åtta meters volter i skritt något som jag vill förbättra och träna på så mycket som möjligt. Det har blivit bättre, vilket är så kul. Jag har haft Duffy nu i drygt två år och jag märker att vi börjar förstå varandra på ett annat sätt än tidigare. Jag känner Duffy mer och då vet jag också hur jag ska göra för att få henne dit jag vill både om hon har en bra eller en dålig dag. Det är en speciell känsla som jag inte har trott att jag skulle få uppleva, men jag är så tacksam att jag får göra det.

Än så länge så verkar Duffy uppskatta att jag strävar efter kvalité på rätt saker och jag hoppas vi kommer kunna fortsätta med det här upplägget.

/Linnéa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s