Vardag

Tre vinster i min andra internationella tävling med landslaget i paradressyr!

Duffy kändes väldigt fin inför Norge och jag hade jättebra träningar med Christian dagarna innan. Resan upp på onsdagen gick bra och Duffy fick åka färja för första gången, vilket inte var några problem. När vi kom till tävlingsplatsen så red Babs, landslagets beridare Duffy på tävlingsbanan. Duffy var lugn och fin och det kändes bra. Förra året var jag och gjorde min internationella klassificering på Epona ryttarcenter så lite koll hade jag på hur tävlingsplatsen såg ut och det var skönt. En lång dag avslutades med att jag och pappa åt middag på hotellet som låg ca fem minuter från Epona.

På torsdagen så var det dags för veterinärbesiktning och jag fick hjälp med att få Duffy knoppad av Helena alla dagar, vilket jag är så tacksam över. Besiktningen gick bra och jag red även Duffy på tävlingsbanan tillsammans med många andra ryttare eftersom det gick både internationella ponny- och hästklasser under helgen.

Fredag var första tävlingsdagen och jag red teamtest grad 2 och det var en ryttare till i min grad. Framridningen kändes bra och väl på tävlingsbanan så hade vi ett fint flow. Vi fick ihop drygt 65% och vann, vilket var superkul. Jag blev otroligt glad att vi under dessa två månader sen tävling i Danmark lyckades förbättra oss såpas mycket. Väldigt speciell känsla att få höra den svenska nationalsången för första gången, som jag njöt.

På lördagen så blåste det en del och jag började rida fram inomhus, men red även ute en stund. Duffy var spänd redan innan jag fick startsignal och hon var väldigt svårriden. Hon var ganska stark samtidigt som hon var känslig, vilket är en utmaning på så sätt att det är lättare att det ska bli något missförstånd mellan oss. Jag är mest nöjd med att jag vågade rida, trots förutsättningarna. Det beror mest på att jag känner en större tillit till Duffy och min egen kapacitet som ryttare. Samtidigt som det tog mycket på mina krafter och det är det som är en utmaning med att tävla i tre dagar i rad men såklart gav vinsten lite extra energi och motivation.

Båda dagarna presterade vi och fick drygt 65%, vilket var en liten förhoppning som jag önskade uppnå i Norge. Jag ville så gärna få så jämna tävlingsresultat med så höga procent som möjligt. Min funktionsnedsättning gör att jag blir mer och mer spastisk när jag tar ut mig fullt ut. Därför har jag jobbat med att stärka mig mentalt för att kunna rida så bra som möjligt ändå. Jag tycker att det är extra kul när jag känner att det har lönat sig och det är något som jag försöker träna på i vardagen.

Sista tävlingsdagen red jag min kür och jag kan börja med att skriva att jag hade en helt otroligt bra känsla på framridningen. Min kropp var trött, men Duffy förstod mig ändå på ett sätt som gav mig en trygghet som är så speciell att den är svår att beskriva. Pappa hjälper mig att starta musiken, vilket han gjorde och trots detta så red jag lite för långt innan jag styrde in på tävlingsbanan. Jag låg kanske fyra sekunder efter i musiken och det ledde till en snabb hälsning och mellantrav i första volten, sen så låg vi i fas med musiken. Det var också då som pappa började filma, haha jag förstår hans nervositet. Travökningarna var verkligen super och vårt flow går knappt att ta på. Jag är så tacksam för att jag och Duffy fick uppleva detta, för vi kunde visa upp oss på allra bästa sätt i vår kür. Jag var så andfådd efter ritten samtidigt som jag hade haft en adrenalinkick hela ritten tack vare att vi fick rida snabbt hela vägen för att ligga i fas. Drygt 68% och ännu en vinst och personbästa på internationell nivå. WOW känsla helt enkelt.

Sammanfattningsvis så är jag otroligt tacksam för allt stöd och peppande som vi får på vägen.

/Linnéa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s