Vardag

Uppladdning inför SM

Hej!

Förutom att jag känner att jag är lite förkyld så ser jag väldigt mycket framemot SM på Strömsholm. Förra året när SM gick så bodde jag och Duffy på Strömsholm och jag hann se väldigt många duktiga ryttare. Det känns extra kul att paradressyren också går tillsammans med de andra SM i dressyr. På onsdag åker vi upp och sedan tävlar jag på torsdag och lördag.

Duffy och jag tränade för Christian idag och det kändes bra. Duffy var lite loj i början men sen så blev det bättre och bättre. Jag tränar på att bli kvickare och det är något som är en utmaning eftersom min kropp ibland låser sig i vissa lägen. Därför kan dagsformen påverka mig och min ridning, men det är något som Duffy vänjer sig mer och mer vid. Vi jobbade mycket små sidvärts förflyttningar i alla gångarter och det tycker jag är väldigt kul. Då jag kan få Duffy att bli mjukare och mer avslappnad på det sättet. Samtidigt som Duffy blir mer känslig och lyhörd. Skänkelvikning i skritt är koefficient två i mina paraprogram och därför är det extra bra att vi kan träna på den rörelsen i flera gångarter.

Även om jag inte galopperar när jag tävlar i paradressyr så kan jag jobba mycket med Duffy i galoppen. Det är oftast bäst att galoppera under uppvärmningen eftersom både jag och Duffy kommer igång då. Jag brukar rida så att jag varierar mellan att galoppera på större och mindre volt, något som gick väldigt bra idag. I slutet red jag även skänkelvikning såsom den linjen ligger i mitt program och Duffy gjorde det super. Det är speciellt skänkelvikningen undan vänster skänkel som är svårast eftersom vänster är min svaga sida. Men ju mer vi tränar desto lättare går det och det är också en sån sak som jag är stolt över. Duffy vet att min vänstra skänkel inte kan ge lika tydliga signaler och med hjälp av ställning av huvudet så kan jag ändå få henne att förstå vad jag menar. Det är fantastiskt kul när det fungerar, speciellt eftersom jag jobbat med det här ända sedan jag började rida Duffy.

Det känns också som Duffy har blivit lite mer självsäker och jag uppskattar verkligen det, då hon blir lite snyggare då..;)

/Linnéa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s