Vardag

Tävlingsstarter (LB:1, LB:2 och LB:3)

Hej!

Som ni vet så finns det ju knappt några paraklasser i Sverige förutom SM. Jag älskar att tävla och jag och Duffy utvecklas genom ännu mer tävlingserfarenhet. Det är inget program i dressyren som går att likställa helt med mina paraprogram, vilket tyvärr är synd. Utan de viktiga blir istället att få mer tävlingsrutin för att kunna prestera ännu bättre på de stora paradressyrtävlingarna.

Jag var på Tjörn för ett tag sen och startade en LB:1. Det var väldigt dålig timing den här tävlingen, då Duffy tappade en framsko dagen innan. Men min hovslagare var supersnäll och kom och satte på skon så vi kunde åka och tävla ändå. Så tacksam för det! Väl på tävlingsplatsen så gick dragkedjan på min stövel sönder, vilket var så typiskt…På tävlingsbanan sedan såg Duffy spöken i ena hörnet. Hon blev väldigt spänd och då får tävlingen en helt annan karaktär. Duffy var jätteduktig momenten som reds en bit bort från hörnet. Så på det stora hela så var vi duktiga som tog oss igenom programmet tillsammans. Förtroendet vi har för varandra stärks när vi ställs inför prövningar som denna och i slutet kunde vi rida genom hörnet utan att det var allt för hemskt. Vi blev precis utanför placering i den klassen.

Sen så åkte vi till Lilla Edet och tävlade i förra veckan och jag hade så bra känsla inför tävlingen och Duffy kändes hur fin som helst! Första dagen är jag supernöjd över vårt flow på banan. Wow! 7a på lösgjordheten visar att mitt jobb som ryttare var rätt, för Duffy var mycket mer tillfreds och visste vad som gällde. Andra dagen fick vi 7,5a på både första och andra mellantraven och det är verkligen något som vi har jobbat med. Då min balans ofta har bidragit till en obalanserad övergång. Jag är stolt över att träningen ger resultat, 64% drygt både dagarna. Men de tar otroligt mycket på min kropp att tävla dessa program och de är viktigt att jag är medveten om det. Då jag såklart hade önskat att jag kunde ridit mina paraprogram enbart, men för tävlingserfarenhetens så är endags/två dagars tävling en bra grej som gör att vi utvecklas.

Här näst väntar min första clinic/föreläsning som jag ska snart ska hålla. Så spännande! Sen har vi även fått äran att vara med på en invigning där vi ska rida vår kûr.

/Linnéa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s