Vardag

Min och Duffys första vinst i LB:1.

Hej!

Igår arrangerade Spekeröds ridklubb tävling på anläggningen där Duffy står uppstallad. Jag bestämde mig ganska tidigt att jag skulle vara med och delta, eftersom vi utvecklas av varje tävlingserfarenhet som vi får. Vi hade haft en bra träning för Christian i torsdags och min kropp kändes väldigt bra. Trots de gav träningen med sig en del träningsvärk, men Duffy blev väldigt fin tillslut efter både Christian och jag hade ridit.

Dagen innan tävling så var Duffy lite svårriden och jag fokuserade verkligen på att lösgöra henne så mycket som möjligt. De blev bättre på slutet av passet och som vanligt så brukar jag ställa lite högre krav dagarna innan tävling för att sedan kunna rida och få ett fint flow på tävlingsstarten.

Jag startade sedan strax efter nio igår morse. Duffy var lite seg på framridningen och jag fick inte riktigt den framåtbjudning som jag brukar känna när vi ska in och tävla. Mycket kan bero på att tävling hemma alltid kan bli lite spännande och i Duffys fall så medför de att hon har lite mindre energi. Jag hade inte riktigt fått fram henne när jag väl hade fått startsignal, så jag gjorde ännu en ökning på diagonalen innan jag vände rätt upp och hälsade. Travdelen gjorde vi bra, blev en lite liten 10 m volt till vänster, men den till höger blev desto bättre och fina travökningar på de. Vänster galoppfattning blev sen och det är ju ett moment som jag har allra svårast för. Annars så satte vi galoppökningarna riktigt bra och övergången till trav blir bättre och bättre, men den är också svår för mig.

Jag är mest nöjd med att vi fick till ett flow och jag gav inte upp utan kämpade på för att få fram henne. Det såg domaren och vi satte därmed nytt personbästa i de programmet på drygt 68,9%. Väldigt glad och stolt över att vi utvecklas och att de ger resultat som ger mig extra motivation till att fortsätta träna. Jag är ju inte nervös innan start, men när jag har fått procenten och ligger ett med fem ryttare kvar så började nervositeten komma. Väldigt kul nervositet att ha, eftersom varje vinst och placering sätter lite guldkant på tävlandet. Men vi vann och jag är väldigt stolt över oss.

/Linnéa

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s