Vardag

Dressyrpass i mörkret.

Hej.

Igår red jag Duffy lite senare på kvällen. Hon har inte gått så mycket den här veckan eftersom hon brukar få ta det lite lugnt efter en tävling. När jag precis hade köpt Duffy så blev hon alltid lite mer vaken ifall hon hade fått vilat i några dagar. Då blev jag väldigt osäker och därför försökte jag verkligen planera så hon inte skulle få vila för mycket. Jag tycker verkligen att det är som svårast att planera Duffys veckor nu under vinterhalvåret. Dels för att jag nu har en tävling kvar innan säsongen tar slut, men självklart påverkar även vädret min motivation.

Dock så hade jag inte så stora förväntningar på gårdagens pass. Planen var att få henne avspänd och lyhörd på mina hjälper trots mörker, storm och regn. Duffy var så himla duktig, verkligen. Hon kändes så motiverad och ville verkligen jobba. Jag tycker absolut att Duffy hade världens bästa inställning igår. Jag som hade tänkt rida lite lösgörande fick i slutet av passet tränat på skänkelvikning och öppna i ett väldigt bra trav tempo. Känslan när Duffy travar och galopperar på och verkligen jobbar är helt fantastisk. Det är då som jag vill träna och utveckla mig själv ännu mer för att Duffy ska få fler utmaningar.

Det som Duffy och Viktor har lärt mig i år är moment som jag aldrig trodde jag skulle klara av. Fast än jag inte har så mycket styrka i mitt vänster ben, så förstår ändå Duffy mina små signalen som vänster skänkeln försöker ge. För mig är det så coolt att vi kan förstå varandra, trots att jag har nedsatt styrka. Jag fick ännu en wow-känsla igår och jag vill verkligen träna för att bli en ännu bättre ryttare. Om två veckor startar jag en LB:3 och Viktor ska debutera MSV B på Duffy. Det ser jag verkligen framemot.

Nu ska vi snart åka till stallet och Viktor kommer och tränar oss idag. Viktor har även börjat rida Duffy på kandar och hittills så har det gått riktigt bra. Så kul! Jag tänker också att jag tillsammans med Viktor ska komma på några bra mål som vi ska kämpa för under nästa år. Undrar vad vi kommer fram till….

/Linnéa

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s