Vardag

SM-silver i paradressyr 2018

Wow. På min Instagram @linneagunneflo_dressage så har jag gjort en kortare sammanfattning av SM. Först och främst så var jag inte alls lika nervös som jag var förra året, vilket var så skönt. Resan ner gick bra och vi kom ner till Viarp kör och ridklubb på eftermiddagen. Nu när jag är klassificerad i grad två i paradressyr så får man ha någon som hjälper till att rida fram hästen (max 30 min/dag). Vi hade lite olika tankar om hur vi skulle utnyttja och använda den tiden på bästa sätt. SM är uppdelat i två dagar där man rider två olika program (team test och individual championship). Vi var på plats dagen innan så då visade vi Duffy banan och Viktor red först och sen red jag en stund. Jag fick en bra känsla och Duffy kändes så fin.

Vi bestämde oss för att Viktor skulle rida 15 min på morgonen och sen 15 min precis innan jag börjar rida fram. Jag tyckte att det var ett bra upplägg som vi nog kommer fortsätta ha på kommande tävlingar i paradressyr. Jag hade smärtor i kroppen och jag försökte vila så mycket som möjligt under meetinget. Mitt fina team hjälper mig så mycket de kan med allt runt omkring och de gör verkligen sitt bästa för att jag ska kunna prestera på topp.

Lördagen började med att Duffy veterinärbesiktigades. Sedan så red Viktor Duffy och Duffy kändes väldigt cool och lugn. Första starten så red jag ett program som jag inte ridet igenom någon gång innan. Vi fick 62,8% och jag kände att jag kunde fått ett bättre flyt i programmet än vad jag fick, annars var jag nöjd. Jag fick kommentar av domarna att Duffy blev lite låg i formen och det var något som jag verkligen ville förbättra tills nästa dag. Kvällen avslutades med att vi gick på ryttarfesten som anordnas för alla tävlingsryttare. Det är så inspirerande och väldigt roligt att vara tillsammans med andra pararyttare. Jag känner mig verkligen precis som alla andra och det gör ju såklart att hela upplevelsen känns väldigt speciell.

Nästa dag så skulle de avgöras hur SM-medaljerna skulle delas ut. I och med att jag var ensam ryttare i grad 2 så slogs jag ihop med ryttaren i grad 1. På söndagen så kände jag att jag inte behöver spara på några krafter. Jag ville verkligen ge allt utifrån mina förutsättningar. Viktor red fram och vi la mer fokus på Duffys form och jag hade en bra känsla, trots att det fanns en nervositet i luften innan start. Känslan efter jag hade ridit var att jag skulle få högre procent och det fick jag också. Våran ritt fick drygt 67% och det var jag supernöjd med. Det bästa med hela SMet var att jag fick så fin feedback och pepp till att verkligen träna och bli ännu bättre. Jag vill hela tiden analysera hur jag ska göra för att jag och Duffy ska utvecklas. Samtidigt som jag är så stolt över att ha vunnit mitt andra SM-silver med min fina Duffy som jag har haft i ett och ett halvt år.

Sammanfattningsvis så är jag supernöjd och så tacksam för alla som stöttar, peppar och hjälper mig och Duffy. Jag uppskattar verkligen hela resan i sig då jag alltid har så kul med mitt team.

/Linnéa

En reaktion till “SM-silver i paradressyr 2018”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s