Vardag

Min och Duffys medverkan på domarkurs på Vara hästsportsklubb

Hej!

Efter en liten tuff period för mig och Duffy så avslutar vi säsongen på ett bra sätt. Vi fick förfrågan om jag ville komma och rida ett av mina paraprogram på en domarkurs som hölls i Vara (där jag tävlade i höstas). Jag tycker det är viktigt att visa upp paradressyren och är mer än gärna till hjälp för att grenen ska utvecklas ännu mer.

Duffy skötte sig så mycket bättre än förväntat och jag blev väldigt glad och stolt över vår prestation. Jag red igenom det individuella programmet och det kändes okej. Med tanke på att ritten innehöll inga stora misstag. Jag tänkte mest att jag ville visa en fin helhet och jag tyckte vi fick till det! Men när jag på filmen efteråt hör domarna sätta 8 or på skänkelvikning, 8 m volter (!!!) och ökningar så blev jag så motiverad och glad. Vi behövde det! Beröm även för ridvägarna, vilket var kul att höra.

Det är skillnad mellan dressyr och paradressyr, vilket tåls att nämnas. På kursen var det för fler första gången de dömde paradressyr och jag känner att det är viktigt att ha kunskap på flera olika områden för att kunna förstå på allra bästa sätt. Det handlar inte bara om att man ska ha mer överseende och förståelse. Utan det krävs också att man är insatt i vad jag som pararyttare kan fysiskt göra på hästryggen och vad mina extra hjälpmedel fyller för funktion. Men även också vetskap om vad min funktionsnedsättning innebär kopplat med att jag just rider i grad 2. Då det finns en väldigt stor variation, speciellt sett mellan graderna.

Sammanfattningsvis så är det här ett sätt där jag kan inspirera andra och det ger mycket att visa upp att jag med min funktionsnedsättning kan utvecklas så mycket, just genom paradressyren. Jag är också stolt över att jag fortsätter rida, trots att Duffy varit svår i en period. Jag har utvecklats under denna perioden ändå, då jag känner att jag vågat mer än tidigare och blivit ännu mer mentalt stark.

/LinnéaDSC07982

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s